Rrathë – Circles

Autor:Kleitia Vaso Kolana: Gjinia: Nr. faqe: 528Viti i botimit: 2023 Çmimi: 1500 Lekë

Lindur në Tiranë, Shqipëri, Kleitia Vaso u shpërngul në Athens, Xhorxhia, SHBA në vitin 1996 bashkë me familjen e saj. Aty përfundoi studimet e shkollës së mesme si edhe programet Bachelor (2004) dhe Master (2009) në fushën e Letërsisë Krahasuese në Universitetin e Xhorxhias. Në vitin 2011, u kthye në Tiranë, ku për disa vjet ishte lektore në lëndën e Anglishtes dhe Shkrimit Akademik në Universitetin Polis. Në vitin 2016, interesat a saj akademike dhe letrare e shpërngulën në Sopot, Poloni, për të ndjekur studimet e doktoraturës në Letërsinë Krahasuese në Universitetin e Słupskut, të cilat i përfundoi në vitin 2021. Aktualisht, jeton në Tiranë, ku jep mësim në University of New York Tirana, si edhe përkthen. Vëllimi i saj i parë me ese, i titulluar Fluturim/Flight, është një përmbledhje dygjuhëshe e botuar në Tiranë, në vitin 2017.

Kleitia Vaso was born in Tirana, Albania. In 1996, she relocated to Athens, Georgia. She holds a Bachelor’s (2004) and a Master’s Degree (2009) in Comparative Literature from the University of Georgia. In 2011, she returned to Tirana and began teaching English and Academic Writing at Polis University. In 2016, Kleitia’s academic pursuits took her to Sopot, Poland, a city renowned for its literary and artistic community, where she pursued a doctoral program in Literary Studies at the Pomeranian University in Słupsk, successfully completing it in 2021. Presently, she resides in Tirana, Albania, where she teaches at the University of New York Tirana and engages in translation projects. Her bilingual collection of essays, titled Fluturim/Flight, was published in Tirana in 2017.