Influenca e Perandorisë Austro-Hungareze në ndërtimin e kombit shqiptar

Autor:Teodora Toleva ISBN: 978-99943-0-565-0 Kolana: Gjinia: Nr. faqe: 496Përktheu: Admira NushiViti i botimit: 2018 Çmimi: 1500 Lekë

Gjatë shekullit XIX për të krijuar shtetet e veta, kombet etnike luftojnë kundër perandorive, ndërsa gjatë shek. XX shtetet krijojnë kombet politike. Debati rreth çështjes se cili komb është etnik (natyral) apo politik (artificial) nuk pushon, sepse lidhet dhe me një çështje tjetër: sa historik dhe “shtetbërës” është një komb?