Albania through a lens / Shqipëria përmes një lenteje

Autor:Adam Łazowski ISBN: 978-99943-0-422-6 Kolana: Gjinia: , , Nr. faqe: 184Përktheu: Erdina CekaniViti i botimit: 2015 Çmimi: 1500 Lekë

A collection of black and white photos that have stories to tell. This is Albania through a lens, caught in its beauty and everyday life. A man breathing the air in the mountains, a dog relaxing in the sun, an old lady waiting for a bus, or a thundery cloud approaching the Kruja mountain. All captured through the friendly eyes of a stranger.
Adam Łazowski – a forever travelling academic, who loves to explore new places through the lens of his camera. Adam Łazowski is based in the United Kingdom where he is professor of European Union law at the University of Westminster.

Një koleksion fotosh bardhezi që kanë histori për të rrëfyer. Kjo është Shqipëria përmes një lenteje, fiksuar në bukurinë e saj dhe jetën e përditshme. Një burrë duke thithur ajrin e maleve, një qen që ngrohet në diell, një grua e moshuar që pret autobusin, apo një re para shtrëngate duke iu afruar malit të Krujës. Gjithçka e kapur nga syri miqësor i një të huaji.
Adam Łazowski është një akademik përherë në udhëtim, të cilit i pëlqen të eksplorojë vende të reja përmes lentes së kameras së tij. Adam Łazowski jeton në Mbretërinë e Bashkuar, ku punon si profesor i së drejtës europiane në Universitetin e Westminster-it.