Dashnori japonez

Autor:Isabel Allende ISBN: 978-99943-0-584-1 Kolana: Gjinia: , , , , Nr. faqe: 328Përktheu: Adrian BeshajViti i botimit: 2019 Çmimi: 1200 Lekë

“Ka pasione që ndizen si zjarre, derisa fati i mbyt me një të rënë të putrës. Por edhe në këto raste mbeten thëngjij të ngrohtë, që janë gati të digjen sërish sapo gjejnë oksigjenin”.

Historia epike e dashurisë midis vajzës së re Alma Belasko dhe kopshtarit japonez Ikimei: një ngjarje që del përmbi kohën dhe endet lirisht nga Polonia e Luftës së Dytë Botërore në San Franciskon e ditëve tona.

ISABEL ALLENDE ka lindur në Lima, në vitin 1942. Pastaj ka jetuar në Kili, deri në vitin 1973. Pas grushtit të shtetit të Pinochet- it, u vendos në Venezuelë dhe më pas në Shtetet e Bashkuara. Është një nga zërat më të rëndësishëm të narrativës bashkëkohore në gjuhën spanjolle.

Nga Shtëpia Botuese “Dudaj – libra të tjerë të Isabel Allende:

Shtëpia e shpirtrave

Paula

Bija e fatit

Portret në sepje

Ishulli nën det

Vendi im i imagjinuar

Shuma e ditëve

Loja e Riper-it

Fletorja e Majës

Përtej dimrit

Qyteti i shtazëve

Mbretëria e Dragoit të Artë

Pylli i Pigmejve