Ujku i Stepës

ISBN: 978-99943-33-61-5 Kolana: Nr. faqe: 240Përktheu: Suzana SkënderiViti i botimit: 2006 Çmimi: 800 Lekë

Çfarë është “Ujku i stepës” i Hermann Hesse-s: një roman, një traktat estetik apo një testament shpirtëror? Zor se mund t’i përgjigjesh shterueshëm kësaj pyetjeje. Vetë shkrimtari, i cili e shënjonte këtë vepër si më të dashurën e tij, e nyjëton “Ujkun e Stepës” një rrugëtim brenda vetes si dhe një strukturë shpirtërore vetjake.

Në këtë kuptim, “Ujku i stepës” ruan magjinë e letërsisë si roman, mençurinë filozofike si traktat
dhe habinë dhe pikëllimin për fatin njerëzor si testament.