Udhëtoj nëpër Japoni dhe Kinë

Autor:Nikos Kazantzakis ISBN: 99927-50-62-6 Kolana: Nr. faqe: 240Përktheu: Mimoza Dino Çmimi: 700 Lekë

Qëllimi im nuk është të bëj art. Duhet të gjej një kuptim të ri në jetë dhe të shprehem. Për të arritur aty ka tri rrugë: rruga e Krishtit, e paarritshme; rruga e Shën Palit; rruga e artit dhe e filozofisë – Tolstoi, Niçe. Zgjodha të tretën, ndaj ajo që shkruaj nuk do të jetë kurrë e përsosur nga pikëpamja artistike, pasi imagjinata ime i kalon kufijtë e artit. Më duhet të bëj një kërcim. A do të jem i aftë? E pamundur. Ja ku qëndron tragjedia e jetës sime.