Shqiptarët / Një histori midis Lindjes dhe Perëndimit

Autor:Oliver Jens Schmitt ISBN: 978-99943-0-289-5 Kolana: Gjinia: , Nr. faqe: 208Përktheu: Ardian KlosiViti i botimit: 2012 Çmimi: 1000 Lekë

Shqiptarët janë populli më i madh me shumicë myslimane i Europës. Sot ata shtrojnë pyetjen se kujt i përkasin: botës islame apo Europës së krishterë? “Çështja shqiptare”, veçanërisht e ardhmja e Kosovës, ka vënë në punë edhe politikën europiane. Ky libër paraqet historinë e pasur dhe me ndryshime të shpeshta të shqiptarëve në Europën Juglindore nga antikiteti e deri më sot dhe krijon kështu një bazë për ta kuptuar më mirë këtë rajon.