Musine Kokalari. Letërkëmbime, shënime, kujtime

Autor:Bibika Kokalari (Shaska) Kolana: , Gjinia: , Nr. faqe: 160Viti i botimit: 2018 Çmimi: 500 Lekë

Lindi në Vlorë në 6 janar 1950. Arsimin e mesëm ajo e kreu në gjimnazin “Ali Demi” Vlorë. Në vitin 1966 për arsye politike e largojnë nga vendlindja dhe e transferojnë në fshatin Kocul së bashku me familjen. Pas martesës ajo punoi si laburante në kooperativën e qytetit të Kavajës. Në vitin 1972 u regjistrua në degën e biokimisë në filialin e Universitetit të Tiranës, që funksiononte në qytetin e Durrësit. Në vitin 1973, për arsye politike e përjashtojnë nga puna dhe një vit më pas edhe nga shkolla. Punoi si punëtore krahu në kooperativë, në ndërmarrjen frutore (fidanishte) dhe në Ndërmarrjen e Rritjes dhe Zënies së Peshkut Kavajë, deri në vitin 1992. Me ardhjen e demokracisë, nga viti 1992 deri në kohën e daljes në pension në vitin 2008, ajo punoi si përgjegjëse e zyrës së gjendjes civile në rrethin e Kavajës.