Kaq shumë lumturi

Autor:Alice Munro ISBN: 978-9928-176-29-5 Kolana: , Gjinia: Nr. faqe: 348Përktheu: Pranvera XheloViti i botimit: 2018 Çmimi: 1000 Lekë

Lumturi? Tej mase lumturi? Në vrasjen e trefishtë te “Dimensione” apo në atë të “Radikale të lira”?

Lumturia në këto nëntë tregime të Alice Munro qëndron në një fuqi të padëgjuar krijimi, në forcën e mosparagjykimit dhe lirisë që të jep pleqëria, kur mund të shohësh gjithnjë e më thellë puseve të jetës tënde. E nëse pastaj lumturia tejkalohet, mbesin historitë, brenda të cilave “idetë dhe faktet marrin një formë të re, duke u shfaqur përmes një inteligjence të përkorë”.

Alice Munro është fituese e çmimit Nobel për letërsinë në vitin 2013, u rrit në Wingham, Ontario. Ka botuar 13 përmbledhje me tregime dhe një roman. Ka fituar më se tri herë çmimin letrar Governor General’s Literary Award, National Book Critics Critics Circle Award, l’O. Henry Award dhe Man Booker International Prize.