Historia e një pulëbardhe dhe e maçokut që e mësoi të fluturonte

Autor:Luis Sepúlveda ISBN: 978-9928-176-22-6 Kolana: Gjinia: , , , Nr. faqe: 120Përktheu: Livia KoraViti i botimit: 700 Çmimi: 700 Lekë

Historia e një pulëbardhe dhe e maçokut që e mësoi të fluturonte është libri që ka pushtuar zemrat e miliona lexuesve të çdo moshe.

Pasi u zhyt në një njollë vaji në ujërat e Detit të Veriut, pulëbardha Kengah, gati duke vdekur, ndalon në ballkonin e maçokut Zorba, të cilit i merr tri premtime: të mos e hajë vezën që ajo po lind, të kujdeset e t’i mësojë të fluturojë të voglit që do të lindë. Pas vdekjes së Kengah, Zorba e pret vezën e kur hapet, e fsheh pulëbardhën e sapolindur nga sytë e një komuniteti felin në portin e Hamburgut.

Po si mundet një maçok ta mësojë të fluturojë?

Në një histori që ka  finesën e një përralle dhe forcën e një parabole, shkrimtari i madh kilian prek një nga temat e veta më të dashura: dashurinë për natyrën, bujarinë e painteres dhe solidaritetin, edhe mes të ndryshmish.