Gratë e Hitlerit dhe Marlena

Autor:Guido Knopp ISBN: 99927-50-36-7 Kolana: Gjinia: , , Nr. faqe: 284Viti i botimit: 2003Përktheu: Sabina Dhrimo Çmimi: 700 Lekë

Qysh në orët e para, Hitleri pati disa ndihmëse. Ndërsa në qendër të thjerrës së këndvështrimeve historike deri tani kanë qenë si veprimtarë dhe zbatues kryesisht burrat, grave zakonisht iu është pranuar roli i personazheve pasive, të cilat i shkuan prapa, mbajtën zi për të rënët dhe në fund fare kontribuan për katarsisin gjerman, duke qenë fare të rrënuara. Gjashtë rrugë jete midis bashkëpunimit dhe kundërshtimit, përshtatjes dhe qëndresës.