101 poezi dashurie

Autor:Bertolt Brecht ISBN: 9789928409409 Kolana: , Gjinia: , , , Nr. faqe: 338Përktheu: Adrian KlosiViti i botimit: 2011 Çmimi: 1200 Lekë

Një përzgjedhje e poezive të dashurisë së Bertolt Brechtit. Ky libër përfshin shumicën e soneteve, këngëve, baladave dhe poezive të tjera të shkrimtarit me temën e dashurisë. Veçanërisht sonetet u kushtohen grave të ndryshme të cilat e kanë shoqëruar Brechtin në jetën e tij të trazuar: prej dashurisë së parë Marie Rose Aman, te shkrimtarja Elisabeth Hauptmann ose Margarete Steffin e deri te poezia e fundit Si ka qenë, të cilën ia kushtoi më 1956 pas gjasave së shoqes Helene Weigel.