Yjet nuk janë të kuq

Autor:Albana Melyshi Lifschin ISBN: 978-99943-0-323-6 Kolana: Nr. faqe: 240Viti i botimit: 2013 Çmimi: 700 Lekë

Fluturimi për në Nju-Jork na u duk pa mbarim, por unë isha zhytur në mendimet e mia, e dija nga vija e se ku shkoja; nga një gjysmëfamilje e ndarë me oqean në mes me gjysmën tjetër. Po shkoja te një gjysh që po vdiste, kur gjyshes sime të ëmbël nuk kisha mundur t’i qëndroja pranë në shtratin e vdekjes… Nëse gjyshi kishte ndjerë zhgënjimin e parë të madh kur partizanët ia dogjën kullën, a thua Pali nuk kishte filluar ta ndiente atë zhgënjim kur nënën e tij, motrën dhe vëllezërit ia mbanin në internim pas telave me gjemba, pa pasur asnjë faj? Pas arratisjes së babait dhe pothuajse të të gjithë burrave Melyshaj, a nuk kishte rënë tërmet në ndërgjegjen e tij? Drama e tij qe një dramë kreshnikësh…

Disa botime të tjera të autores:

  • “Kafe ‘Shkodra’ e Nju-Jorkut”, tregime, 1999
  • “Children of Kosova-Stories of Horror”,1999
  • “Fundjavë në Hillsajd” – tregime e novela, 2000
  • “Udhëtim në historinë e Amerikës”, 2003, ribotuar 2006, 2010
  • “Yesterday I cut my hair”, poezi anglisht/shqip, 2006.
  • “Ura mbi oqean”, tregime nga Amerika, 2008.
  • “Magjia e një zëri”, tregime, 2009
  • “Ka gjithmonë diku”, poezi, 2010
  • “Vjehërr amerikane”, novelë, 2010