Përndjekja dhe vrasja e Zhan Pol Maratit

Autor:Peter Weiss ISBN: 9789995684051 Kolana: Nr. faqe: 160Përktheu: Ardian KlosiViti i botimit: 2010 Çmimi: 600 Lekë

Peter Weiss mori si pikënisje një fakt historik për ta paraqitur si krijim të Sadit dramën e tij në vargje. Një meditim cinik-filozofik mbi dhunën përmbysëse dhe idenë e socializmit mbi natyrën njerëzore që nuk është në gjendje të ndërtojë sisteme të barazisë sociale, siç i ëndërron Marati.