Nata e Sofie Kondilit

Autor:Koço Kosta Kolana: Gjinia: , , Nr. faqe: 600Viti i botimit: 2007 Çmimi: 800 Lekë

Nata e Sofie Kondilit nuk është një roman dashurie, por një roman për dashurinë. Sofie Kondili është për një natë edhe Madamë Bovari, edhe Helena e Trojës, por edhe një grua që jeton diku në Tiranë, Romë, Berlin apo Nju Jork. Dhe fshati ku Koço Kosta vendos të ekzekutojë një natë sa një jetë është një fshat i përbotshëm, që mund të jetë gjithkund dhe kurdo. Kristofor Kutulli, partizani që ka ndaluar bashkë me çetën e tij për një natë në fshatin që ishte mbështetës i Ballit, bëhet bashkë me Sofie Kondilin Ata të dy, si një sagë e novelës Ata të dy dhe të tjerë (1986), që e bëri Koço Kostën të njihej në letërsinë shqipe si thyesi i barrierave dogmatike.