Karfica me trëndafil

Karfica me trëndafil

Autor: Sveva Casati Modignani

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2007

Përktheu: Guri Shyti

Nr. faqe: 388

ISBN: 978-99943-0-056-3

Çmimi: 850Lekë

Bli Online

Janë të shumtë “zogjtë grabitqarë” që i janë vërsulur pasurisë së mbetur të Spartak Rangonit, i mbiquajtur “Korsari”, për shkak të shpirtit të tij aventuresk dhe anijeve të tij që transportojnë drithëra në të gjithë botën. Por për Lenën, bashkëshorten e tij, tashmë tetëdhjetëvjeçare, gjëja që ka më shumë rëndësi është të shpëtojë nga ankandi ku po shiten pasuritë e familjes, një karficë në formë trëndafili që ajo e quan fatndjellëse. Dhe ndërsa lufton për ta shtënë në dorë xhevahirin e çmuar dhe të shpëtojë fatet e familjes, ajo përjeton edhe njëherë gjithë historinë e saj, që nga vitet ’30 deri në ditët tona.