Templari i fundit

Autor:Raymond Khoury ISBN: 978-99943-0-079-2 Kolana: Gjinia: , Nr. faqe: 468Përktheu: Taqo TrajçeViti i botimit: 2008 Çmimi: 1000 Lekë

Akre, viti 1291 pas Krishtit… Ndërsa qyteti digjet dhe sulmet e furishme të njerëzve të Sulltanit mbi të nuk kanë të reshtur, anija Falcon Temple nis lundrimin duke mbartur një grup të vogël kalorësisht dhe një arkë të mistershme që u është besuar atyre nga Mjeshtri i Madh i Urdhrit. Anija zhduket pa asnjë gjurmë.

Qyteti i Nju Jorkut në ditët e sotme… Katër njerëz të veshur si kalorës tempullarë sulmojnë Muzeun Metropolitan në ditën e hapjes së një ekspozite të Vatikanit dhe vjedhin një kodues mesjetar të mistershëm. Agjenti i FBI-së, Sin Reilli, dhe arkeologia Tes Çejkin përfshihen në një lojë vdekjeprurëse si macja me miun me disa vrasës të pamëshirshëm, teksa rendin në tri kontinente në kërkim të vendprehjes përfundimtare të anijes Falcon Temple dhe të së vërtetës shqetësuese për ngarkesën e saj.