Si dhe përse të lexojmë

Autor:Harold Bloom ISBN: 978-99943-0-048-8 Kolana: Gjinia: Nr. faqe: 310Përktheu: Albana SalaViti i botimit: 2008 Çmimi: 800 Lekë

Informacioni mund të gjendet pafundësisht gjithkund. Po ku mund ta gjejmë diturinë? Kjo është pyetja thelbësore me të cilën kritiku letrar Harold Bloom fillon librin e tij të mrekullueshëm mbi kënaqësitë dhe të mirat e të të lexuarit. Për më shumë se 40 vjet, Bloomi i ka transformuar studentët e tij në lexues të përjetshëm duke i mëkuar me dashurinë e tij të pafund për letërsinë. Ndërkohë që media e shpejtë elektronike kërcënon me bjerrjen e leximit, Bloomi shpalos përvojën e tij si kritik, mësues dhe një lexues profesionist duke iu dhënë jetë librave më të mëdhenj botërorë për diturinë e paçmueshme që ata përçojnë. Harold Boomi është profesor i nderuar i Shkencave Humane në Universitetin e Yale-it dhe në Harvard. Gjithashtu, anëtar i Akademisë Amerikane të Letërsisë dhe Artit, fitues i shumë çmimeve, duke përfshirë edhe Medaljen e Artë të Akademisë për Kritikën.