Parfumi

Autor:Patrick Süskind ISBN: 99927-50-37-5 Kolana: Gjinia: , Nr. faqe: 272Përktheu: Agron KaikuViti i botimit: 2003 Çmimi: 900 Lekë

“E para vepër e një shkrimtari europian, pas “Emri i trëndafilit” të Umberto Eco-s, që ia doli të zgjojë në atë farë mase interesat e botuesve amerikanë, saqë ata u grindën gjyqeve për të drejtat e botimit.” – Corriere della sera, Milano

 

“Shumë dinamik dhe tërheqës. Gjurmët e tij do të mbeten për një kohë të gjatë në kujtesën tonë”. – TIME MAGAZINE, NEW YORK

 

 

“Një nga zbulimet më magjepsëse të këtyre viteve të fundit. I mrekullueshëm! Një kryevepër!” – SAN FRANCISCO CHRONICLE

 

“Një gjë ndryshe nga gjithçka e lexuar deri më tani. Një fenomen që do të jetë gjithmonë unik në letërsinë bashkëkohore”. – LE FIGARO, PARIS

 

“Një vepër që la të çuditur dhe të mahnitur kritikët nga Milanoja, Parisi, Londra dhe Gjermania. Kjo është përgjigjja e Europës drejtuar realizmit magjik latinoamerikan.” – “Dia”- Madrid