Nëse askush nuk flet për gjëra të jashtëzakonshme

Autor:Jon McGregor Kolana: Gjinia: Nr. faqe: 296Përktheu: Alina KaraulliViti i botimit: 2014 Çmimi: 900 Lekë

“Një roman ëndërr” – Erica Wagner, The Times

Në rrugën e një qytet në veri të Anglisë, njerëz të zakonshëm lëvizin në ekzistencën e tyre të përditshme – lozin kriket në rrugë, bëjnë barbeky, lyejnë dritare … një i ri i dashuruar me një fqinjë së cilës nuk i di as emrin. Një çift të moshuarish ndjekin udhën e tyre të përditshme për në stacionin më të afërt të autobusit. Por befas një ngjarje e tmerrshme errëson qetësinë e asaj buzëmbrëmjeje vere. Kjo ngjarje e jashtëzakonshme dhe e tmerrshme që prek gjithkënd që e pa, megjithëse duket se  nuk meriton asnjë vëmendje në lajmet lokale, do të shenjojë përjetë dëshmitarët e saj.