Etje dashurie

Autor:Yukio Mishima ISBN: 978-99943-0-040-2 Kolana: Gjinia: Nr. faqe: 224Përktheu: Nasi LeraViti i botimit: 2008 Çmimi: 700 Lekë

Vejusha e re Ecuko është e dashuruar me një djalë të ri që punon te shtëpia e vjehrrit të saj, Jakishit, ku banon edhe vetë. Kunetërit, kunatat dhe fëmijët e tyre jetojnë nën çatinë e gjyshit, që është bërë dashnori i Ecukos. Një natë, Ecukoja i lë takim djalit të ri. Duke kuptuar më në fund se ç’dëshiron ajo, i hidhet përsipër. Ajo humb vetëdijen. Kur vjen në vete, ai ia mbath me të katra. Ajo e ndjek, e kap, e godet me kazmë dhe e vret. Jakishi ndodhet aty.

Roman me një forcë të madhe tinëzare, të errët dhe nervoze, kjo vepër është pikturë e një pasioni të ndrydhur nga mjedisi, por që arrin të venitet i gjithi.