Fernando Aramburu: Bashkim dhe tragjedi, Atdheun secili e sheh sipas mënyrës së vet

“Euskal Herria” është një fjalë e papërkthyeshme, në gjuhën baske do të thotë vend dhe popull bask, një lidhje që nuk mund të ndahet nga toka dhe komuniteti që jeton në të. Atdheu, në të njëjtën kohë është “aita” dhe “ama”, baba dhe mama, është përkatësi absolute, si familja, por edhe tragjedi e mallkim njëkohësisht. … Vazhdoni me leximin e Fernando Aramburu: Bashkim dhe tragjedi, Atdheun secili e sheh sipas mënyrës së vet