Rrugica “Dukeska”

Rrugica “Dukeska”

Autor: Sveva Casati Modignani

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2009

Përktheu: Ira Panduku

Nr. faqe: 500

ISBN: 978-99943-0-102-7

Çmimi: 900Lekë

Bli Online

Jemi në Napoli, në fillim të shekullit XX. Midis Roza Avilianos, lindur dhe rritur në bodrumet e shtresave më të ulëta, dhe fisnikes Jozefa Paraviçini, gruaja e palumtur e princ Enrik Kastilias, lind një lidhje e fuqishme që, përtej dallimeve sociale, do t’i bashkojë për gjithë jetën. Përmes ngjarjeve të jetuara, shenjuar nga tragjedi dhe pasione, pasqyrohen dramat dhe vështirësitë e shekullit të kaluar në një afresk të fuqishëm dhe realist të një epoke. I dominuar nga dy figura të jashtëzakonshme femërore, ky është një roman që shpërthen me forcë ndjenja dhe ideale.