Rikthimi i historisë dhe fundi i ëndrrave

Rikthimi i historisë dhe fundi i ëndrrave

Autor: Robert Kagan

Viti i botimit: 2011

Përktheu: Ditmir Bushati, Ardiana Hobdari

Nr. faqe: 140

ISBN: 978-99943-0-217-8

Çmimi: 700Lekë

Bli Online

“Në këtë libër të rëndësishëm, që është shkruar në kohën e duhur dhe në mënyrë kaq mjeshtërore, Robert Kagan tregon se “fundi i historisë” ishte një iluzion. Sfidat e sotme globale paraqesin një sprovë jetike për demokracitë e botës. Ky libër është një zile alarmi dhe duhet të lexohet nga politikëbërës, politikanë, analistë dhe të gjithë ata që janë të interesuar për një udhëzues në ujërat e rrezikshme të gjeopolitikës së shekullit XXI.”

—Senatori John McCain

“Robert Kagan ka shkruar sërish një libër provokativ, plot mendim dhe me rëndësi jetike, që do të riformatojë mënyrën tonë të të menduarit për botën, rolin e posaçëm që duhet të luajë Amerika në të, si dhe parimet që duhet të na udhëheqin. “Rikthimi i historisë dhe fundi i ëndrrave” është një libër që duhet të lexohet patjetër nga të gjithë ata që janë të interesuar për të ardhmen e politikës së jashtme amerikane – dhe një kujtesë se për ç’arsye Robert Kagan-i është një nga strategët e pazëvendësueshëm të kombit tonë.”
—Senatori Joseph Lieberman