Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet

Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet

Autor: Rezart Palluqi

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2015

Nr. faqe: 240

ISBN: 978-99943-0-394-6

Çmimi: 800Lekë

Bli Online

Një autor i ri shqiptar që jeton jashtë Atdheut, një vepër me një rrëfim tërheqës që sjell një natyrë të re interesante të perceptimit të botës.

Boshti narrativ i autorit sillet rreth kryeprotagonistit Ylli, që është një emigrant shqiptar dhe rreth të cilit, në formë thriller-i, ai zbraz të tërë etosin e tij fabuloz e që ka të bëjë me një dashuri fatale… U mbetet lexuesve ta lexojnë duke u ndarë të kënaqur.

Prof. dr. Nehas Sopaj – Universiteti i Shkupit

Autori, ngaqë i njeh më së miri mekanizmat e diktaturës dhe jo vetëm duke dashur të bëjë një akt intelektual, por përmes një frymëzimi dhe realizmi artistik, bën një monument detajor të saj, një muze virtual të dhunës shpirtërore dhe formave të tjera saj. Makrotema e këtij romani është raporti i individit me atdheun, me atdheun komunist, raport që, si një rrjet, ngulfat gjithë aortat e jetës.

Prof. asoc. dr. Dije Demiri-Frangu, Universiteti i Prishtinës