Klouni Shalimar

Klouni Shalimar

Autor: Salman Rushdie

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2017

Përktheu: Engjëllushe Shqarri

Nr. faqe: 456

ISBN: 978-99943-0-523-0

Çmimi: 1200Lekë

Bli Online

“Madhështor… Shkëlqen nga mrekullitë gjuhësore… I hatashëm”.

Daily Express

 

“Shumica e shkrimtarëve thjesht mund të ëndërrojnë për të pasur aftësitë strukturore dhe tregimtare të Rushdie-së… Po aq tërheqës sa edhe librat më të mirë me krime, njëkohësisht po aq i qartë në zbërthimin e mistereve dhe tronditës sa edhe një këngë popullore… I mrekullueshëm”.

Independent

 

“I dhënë me joshjen e një romani aventuresk. Vepër tepër e pjekur… E mirëvendosur dhe shumë e fokusuar”.

Financial Times

 

“Rushdie në më të mirën e tij”.

Mail on Sunday

 

“Bashkon mrekullinë e një përralle me guximin e realizmit të ashpër politik”.

Observer

 

“Fjali pas fjalie, proza e tij gjarpëruese, e lidhur mirë të mbush me gëzim”.

Literary Review

 

“Libri më i mirë i Rushdie-së që pas Fëmijët e mesnatës. Është një vajtim. Një histori dashurie. Dhe një paralajmërim”.

Observer

 

“Tejet turbullues dhe jashtëzakonisht prekës… Një gjë delikate, e thyer, dhimbjeje dhe bukurie”. Independent

 

Los Anxhelos, 1991. Maks Ofulsi goditet për vdekje me thikë në pragun e shtëpisë së vajzës së tij të paligjshme Indisë, therur nga shoferi i tij nga Kashmiri, një figurë e mistershme e vetëquajtur Klouni Shalimar. Burri i vdekur është hero i Rezistencës së Luftës së Dytë Botërore, me aftësi të jashtëzakonshme intelektuale dhe me shumë seks apel, ish-ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Indi dhe, më pas, shefi i Kundër-terrorizmit të Amerikës. Në fillim, duket si vrasje politike, por del se është bërë për arsye personale pasioni.

Kjo është historia e Maksit, vrasësit të tij, të bijës – dhe të një personazhi të katërt, gruas, që i lidh ata të gjithë. Duke qenë historia e një dashurie të thellë, të prishur në mënyrë fatale, të shkatërruar nga një lidhje e sipërfaqshme, ajo është një rrëfenjë epike që zhvendoset nga Kalifornia në Francë, Angli dhe, mbi të gjitha, në Kashmir: një parajsë e shkretuar, jo aq e humbur se sa e shkërmoqur.

 

“Ky është një libër i rëndësishëm… I mrekullueshëm”.

The Times

 

“Rushdie ka prodhuar një nga prozat imagjinare më sublime të kohës sonë. Klouni Shalimar, në gjykimin tim, tregon se ai ka arritur maksimumin në profesionin e tij”.

John Sutherland, Evening Standard

 

“Klouni Shalimar ecën me hapa të sigurt e viganë në mbarë botën”.

Scotsman

 

“Rushdie është mjeshtri letrar i gjithçkaje kontradiktore te njeriu”.

Nadine Gordimer, Times Literary Supplement Books of the Year

 

“Një vepër thellësisht politike që prek një mori çështjesh të ditës… I furishëm dhe ngërthyes”.

Glasgow Herald

 

“Pasionant… Roman i ndjerë, i ankthshëm, gjithçka, por jo i kënaqur me realitetin”.

New Statesman