Gushëkuqi

Gushëkuqi

Autor: Jo Nesbø

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2017

Përktheu: Agim Doksani

Nr. faqe: 552

ISBN: 978-99943-0-514-8

Çmimi: 1200Lekë

Bli Online

Luftërat nuk përfundojnë kurrë. Dhe për Herri Holin lufta sapo ka filluar.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, një grup ushtarësh të rinj norvegjezë luftuan në krah të ushtrisë gjermane në dyert e Leningradit. Janë “burrat e frontit”. Beteja i bashkoi si një grusht i vetëm, por në fund të luftës, një vrasje e çuditshme dhe një dezertim e përçanë dhe e shthurën grupin. Kur, shumë vite më vonë, në malet rreth Oslos gjenden gëzhojat e një Märklin-i, një pushkë gjermane që, falë precizionit të lartë, është instrumenti ideal për një vrasës profesionist, Herri Holi e nuhati që pas asaj gjetjeje fshihej diçka më e madhe. Dhe në gjurmët e asaj arme të pazakontë ngjizet një llum tradhtish e hakmarrjesh prej nga zor se mund të dilet.

“Nuk është thjesht crime novel më e mirë e Norvegjisë. Është më e mira në botë.”

“ABC Nyheter”

 

Shënim: Ky projekt u realizua me ndihmën e Komisionit Europian.

Në këtë libër paraqiten vetëm pikëpamjet e autorit dhe Komisioni nuk mban asnjë përgjegjësi për përdorimin e informacionit që përmban brendia e tij.