Engjëj dhe djaj

Engjëj dhe djaj

Autor: Dan Brown

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2005

Përktheu: Amik Kasoruho

Nr. faqe: 480

ISBN: 99943-33-25-9

Çmimi: 1100Lekë

Bli Online

Përpara se të shpërthente te “Kodi i Da Vinçit”, simbologjisti me famë botërore i Harvardit, Robert Langdoni, thirret nga një institut zviceran kërkimesh shkencore për të transkriptuar një simbol të lashtë, damkosur në gjoksin e një fizikani të vrarë. Ajo çka ai zbulon, i kalon kufijtë e imagjinatës: një hakmarrje vrastare kundër Kishës Katolike, e kryer nga një sekt qindraveçar – Të Përndriturit.
I prirur dëshpërisht për të shpëtuar Vatikanin nga një armë e fuqishme shkatërrimi në masë, Langdoni bashkëpunon në Romë me një shkencëtare të bukur e misterioze, Viktoria Vetrën. Të dy së bashku, ata përfshihen nga një ngut i ankthshëm në një gjueti kriptasht të damkosura, varresh misterioze, katedralesh të braktisura dhe kupolash, që fshehin sekretet e botës… dhe rrugën e harruar prej kohësh tashmë: atë të Të Përndriturve.