Binjaku i tretë

Binjaku i tretë

Autor: Ken Follett

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2006

Përktheu: Elona Mistrovica

Nr. faqe: 432

ISBN: 99943-33-71-2

Çmimi: 900Lekë

Bli Online

Një shkencëtare e re gjenetiste, e quajtur Xheni Ferrami, po bën një kërkim mbi formimin e perso­nalitetit dhe ndryshimin e sjelljes së binjakëve. Papritmas, duke u futur në një sistem kompjuterik shumë të rezervuar të FBI-së, ajo zbulon dy binjakë krejtësisht identikë, por të lindur nga nëna të ndryshme dhe kupton që dikush po përpiqet ta ndalë në çfarëdolloj mënyre.

Përse hetimet e saj shqetësojnë një shoqëri që udhëheq në fushën e biogjenetikës? A ka mundësi që të jenë kryer eksperimente të fshehta klonimi mbi kavie njerëzore të pavetëdijshme për këtë? Dhe në ç’mënyrë gjendet i përfshirë në këtë histori edhe një kandidat për presidencën e Shteteve të Bashkuara?