Bija e fatit

Bija e fatit

Autor: Isabel Allende

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2018

Përktheu: Amik Kasoruho

Nr. faqe: 480

ISBN: 978-99943-0-548-3

Çmimi: 1100Lekë


“Bija e fatit” është historia prekëse e Eliza Somersit, një gruaje të re që jeton midis dy kulturave dhe i hyn një rruge plot aventura. Si fëmijë i gjetur kilian, e rritur nën mbrojtjen e një familje angleze në Valparaizo, ende pa mbushur mirë të shtatëmbëdhjetat, përplaset me të papriturat e një bote të pamëshirshme. Kërkimet për të dashurin, i cili nuk i rezistoi dot tundimit të dehjes nga ari kalifornian, e kthejnë vajzën e papërvojë në një grua të vetëdijshme dhe në fund të odisesë, Eliza është fare pranë vetvetes.

Ya estoy libre! (Unë jam e lirë!)

Një simbol i detajuar i shoqërisë amerikane në kohën e dehjes nga ari, një roman që të mbërthen.