Shkruani termat e kërkimit më sipër e më pas shtypni ENTER, shtypni ESC për të mbyllur dritaren!

Wolfgang Herrndorf

Wolfgang Herrendorf lindi më 1965 në Hamburg dhe vdiq më 2013 në Berlin. Studioi pikturë. Ndër të tjera ai ka bërë ilustrime edhe për revistën satirike gjermane “Titanic”. Në 2002 doli romani i tij i parë “In Plüschgewittern” , 2007 vëllimi me tregime “Diesseits des Van-Allen-Gürtels” dhe 2010 romani “Pse e rrëmbyem makinën”, i cili ndërkohë është përkthyer në 23 gjuhë të ndryshme. Në vitin 2011 botoi romanin “Sand’, i cili është nderuar me Çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig.

Bibliografia