Shkruani termat e kërkimit më sipër e më pas shtypni ENTER, shtypni ESC për të mbyllur dritaren!

Aravind Adiga

Shkrimtari indian Aravind Adiga fitoi “Man Booker Prize” për letërsinë me romanin e tij të parë “Tigri i bardhë”. Ketë çmim ai ua kushton njerëzve të Nju Delhit. “Ky libër erdhi si pasojë e përvojës sime pas kthimit në Indi. U rrita në Jug, por u ktheva në Veri (Delhi), pasi kisha jetuar në Australi dhe kisha studiuar letërsi angleze në Columbia University në Nju-Jork dhe Oxford University. Kam jetuar jashtë nga mosha 15 deri 28 vjeç. Pastaj, në vitin 2003, u ktheva në Indi për të punuar për revistën “Time”.”

Bibliografia